De 19-jarige Laurence Langen mag zich een jaar lang Miss België noemen. De Limburgse uit Genk kreeg tijdens een galashow het kroontje van haar voorgangster Noémie Happart in het Plopsa Theater in Adinkerke. Anissa Blondin (21 jaar) en Laura Charlier (23 jaar) waren respectievelijk eerste en tweede eredame.

Langen is uit Genk afkomstig en zit in haar tweede jaar rechten. Haar hobby's zijn paardrijden en klassiek ballet. Opvallend was dat ze als blondine tegen vier meisjes met bruin haar erboven uitstak. Dat mag ook letterlijk genomen worden, want de Genkse is 1,77 meter, en was daarmee een van de grootste kandidates.

"Ik wil me het komende jaar inzetten voor het goede doel en een goede ambassadrice zijn voor ons land", zei Langen kort na haar verkiezing. "Het klinkt cliché, maar het is alsof ik droom. Ik had heel veel stress, maar ik ben blijven ademen", aldus de 19-jarige studente rechten aan de Brusselse HUB. De fervente paardrijdster en skiester hoopt de komende maanden ook haar Frans bij te schaven. "Mijn Frans is goed door mijn studies, maar perfect tweetalig ben ik nog niet."

In een twee uur durende show vielen nog heel wat andere meisjes in de prijzen. Die troostprijzen waren er voor Emilie Hendrickx (Miss Charity), Maureen Caltagirone (Miss Talent), Maïté Royer (Miss Sport), Lotte Feyen (Miss Photogenic), Catherine Haduca (Beach Babe) en Cindy Sabbe (Miss Social Media). Het sympathiekste meisje van de campagne was Laura Antonacci. Ze kreeg die titel van haar 25 medekandidates.